Satori

SATORI KAFFE

På Satori har vi eget kaffe som rostas och levereras av Johan & Nyström. Allt vårt kaffe är Fairtrade och ekologiskt. Vi är mycket noga med kvalitet på vårt kaffe, hela vägen från böna till färdig kopp. Alla våra medarbetare genomgår en utbildning som hålls av vår chefsbarista. Vi jobbar efter filosofin att vi alltid kan bli lite bättre så har du speciella önskemål, tveka inte att berätta det för oss.

SATORI ESPRESSO

En söt,  mjuk och kraftfull kick. Satori Espresso är en espressoblandning med kaffebönor från 100 % ekologiskt och Fairtrade certifierade kaffegårdar. Smakrik, krämig och med ett fint bett i eftersmaken. Med sin fina fyllighet och avvägda fruktsyra är den även perfekt med mjölk.
Satori Espresso vilar tryggt i traditionen, men öppnar upp mot den moderna espressokulturen. Hantverk, smak och nytänkande förenat. Vi rostar bönorna varsamt och länge, för att få den karaktäristiskt runda smaken att framträda med full styrka.
Blandningen innehåller:
Sumatra Gayo
Etiopisk Yirgacheffe
Peru Cecanor Coop
Etiopisk Hafursa
Robusta Tanzania

SATORI BRYGG – SUMATRA GAYO

Sumatra Gayo Mountain kommer från Acehprovinsen på Sumatras allra nordligaste spets. Allt kaffe odlas helt utan kemikalier. Kaffet växer på upp till 2000 meters höjd. Efter plockning av de mogna bären så skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en maskin som ofta är byggd av metallbitar och cykeldelar. Därefter fermenteras kaffet över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe med en karaktär som går från gräsig till kryddig och mjukt rund. Fylligheten är STOR och det är den som ger detta kaffe sin unika status på världsmarknaden. Kaffet kommer från kooperativet Permata Gayo och är både Fairtrade och ekologiskt.

Land: Sumatra
Region: Indonesien
Kooperativ: Permata Gayo Cooperative
Farm: Små familjejordbruk som gått ihop i ett demokratiskt styrt kooperativ
Odling: Ekologisk
Skörd: oktober-mars
Altitud: 1300-1800 meter
Certifiering: Fairtrade och ekologiskt